pondělí 23. září 2013

Stěhování a další zážitky

Zdravíme z klokanova!

Omlouváme se za zpoždění příspěvků, ale začali jsme hledat práci, což náš program ještě více zaplnilo a na psaní blogu není tolik času. Kuba slíbil, že vám napíšu příspěvek o stěhováni od kokroučů a milého pana domácího. První týden jsme bydleli v bytě v městské části Darlinghurst (cca 2 km od centra města). Byt jsem sehnala přes mé oblibené airbnb.com a musím říct, že to opět nebyl krok vedle. Po hledání hotelů a hostelů v Sydney jsme zjistili, že nás týden v jednom z nich jistojistě zruinuje a tak jsme se rozhodli zkusit bydlení v bytě u jednoho z obyvatel Sydney.

Po příletu jsme to místo našli poměrně rychle a jediná nevýhoda byla, že byt je v pátem patře a výtah záhodně přestal fungovat (nemůžu říct, že by nás to po zkušenostech s cestováním nějak překvapilo, protože Murphyho zákony skutečně fungují). Byt byl malý, ale ůtulný. Byla tam jedna hlavní obytná místnost spojená s kuchyni, kde jsme přebývali my, pak pokoj pana domácího (Luthera) a za jeho pokojem koupelna. Byt byl celý moderně zařízený a výhled ven byl naprosto boží. Ale po týdnu spokojeného bydlení jsme se rozhodli přestěhovat blíž ke škole, abych nemusela každý den absolvovat super drahou jízdu dvě zastávky vlakem.

Den D nadešel v pátek 13.9, přišla jsem ze školy trochu později, protože jsme všichni z přípravy na Cambridge zkoušky měli společný oběd na North Bondi. Byla ta příjemná restaurace s výhledem na pláž a oceán a nemohla jsem si dát nic jiného než výborný burger. Přišla jsem "domů" a dobalila zbytek věcí. Naštěstí toho nebylo moc, protože jsme si nemohli téměř nic vybalit, kvůli úspoře místa v bytě. Ale o to rychlejší bylo naše stěhování. Výtah naštěstí už fungoval a nás čekala jízda vlakem a následně taxíkem do nového bydliště. Kuba měl velkou radost, že si chci všechno cestou nafotit a on stěhuje cca 40 kg věcí:) ale zvládli jsme to skoro bez konfliktu a zhruba za hodinu jsme už byli v místě našeho nového bydlení (možná to byla půlhodina, ale zdálo se nám to jako celá věčnost:)).

Byt, kde současně přebýváme a nejspíš i zůstaneme nadále je v městké části Bellevue Hill (volně přeloženo jako kopec s krásným výhledem) a jméno je opravdu výstižné. Okolí je krásné, mám to 10 minut do školy pěšky a na pláži jsme za 20 minut. Když jsme sem přišli, nebyli jsme vůbec přesvědčení, jestli tady dva slíbené měsíce vydržíme. Pokoj je temný s výhledem do protější zdi, navíc se nám zdálo, že je dost špinavý. Ovšem hned po příchodu jsme vzali do ruky hadry a čistící prostředky a připravili všechno na vybalení. Jaký to byl nádherný pocit po 10 dnech v kufru všechno vybalit, pověsit na ramínka a naskládat do skříně. Trošku jsme spolu bojovali o místo ve skříni, ale nakonec kuba uznal, že já jsem přivezla 30 kg věcí a on 11, tak mám právo na většinu poliček :-))

V sobotu jsme se pustili do praní špinavého prádla a skvělá věc je, že máme za domem malý prostor, kde jsou sušáky na prádlo a krásný výhled na centrum města. V neděli jsme se rozhodli, že pokoj pořád není úplně dokonalý a musíme se pustit do generálního úklidu, který Kuba už popisoval. Od té doby se nám tady moc líbí a pokoj nemá chybu. Jediný problém máme s kuchyní, kde pan domácí skladuje všechno možné, jen ne věci, co do kuchyně patří. Tudíž nádobí se do skříněk nevejde a je na lince. My jsme si už ale obsadili naši skříňku a poličku v lednici, přivlastnili si hrníčky, a nějaké základní nádobí, které udržujeme čisté a na zbytek se snažíme nemyslet a hlavně se toho nedotýkat :)))

Máme za sebou více jak týden v tomto bytě a lokalita je opravdu naprosto bezchybná. Kousek od školy mám obrovské nákupní centrum, kam chodíme na nákupy a téměř pravidelně večeříme sushi, které vyprodávají v japonském bistru, aby se jim do druhého dne nezkazilo.

Teď musím do školy, ale určitě se tu brzy objeví další příspěvky.

Děkujeme za čtenářskou přízeň a užívejte si houbovou sezónu i za nás!

Lenďa

Žádné komentáře:

Okomentovat