středa 11. září 2013

Škola 2.

Pokracovani zazitku ze skoly:) 

Prvni oficialni skolni den byl v utery, precetli jsme si rozdeleni do trid a zjistila jsem, ze budu ve tride sesti lidi. Nakonec nas prislo jenom pet jedna slecna se k nam asi pripoji az pristi tyden (zuzana, coz vypada, ze mam velkou sanci mit ve tride cesku). 

Moji spoluzaci jsou: Matthias a jediny kluk a jeden ze ctyr svycaru. A taky jediny komu je ve tride pres dvacet (alespon jeden!), potom tam mame tri slecny, vsechny blondate, vsechny ze svycarska a vsechny skoncili stredni a davaji si takzvany Gap year - rok volna mezi stredni a vysokou skolou, ktery jim ocivicne rodice plati, takze jim Sydney neprijde nijak drahe :-D. Dalsi kuriozita ohledne Svycaru je to, ze nemuzou dostat pracovni viza do Australie, ani studentska, jenom turisticka pri kterych muzou tri mesice studovat. Takze to jsou vlastne vsichni moji spoluzaci. 

V pondeli a v utery mame ucitele Billa, ktery pochazi ze Skotska, ale dikybohu cely zivot cestoval a nepochytil skotsky akcent. Prvni dve hodiny probehlo seznameni, lehke otukavani a hlavne konverzace. Pak byla pauza na pul hodiny pokracovali jsme v konverzaci a nejake gramatice. Treti hodinu nam nastinil prubeh zkousky na kterou nas priprvuji a zajimave je, ze se zkouska zmenila nekdy na jare tohoto roku, ale neexistuji temer zadne materialy na jeji pripravu :-D Ale my jsme dostali asi jedinou dostupnou ucebnici, ktera vysla a vypada dobre, ak uvidime jak mi to pujde.

Od stredy do patka mame Australana Nicka, ktery priletel do tridy jako uragan a jeho nadseni a dobra nalada z nej primo srsi. Asi prvni Australan, ktereho jsem v Australii potkala, ktery neni imigrant nebo nema rodice imigranty, to je opravdu neobvykla vec tady v Sydney. Je to sympatak a hodiny probihaji formou konverzace a ujistovani nas, ze jsme opravdu ti nejlepsi na cele skole a nesmime se toho bat. Kazdopadne si nemyslim, ze to bude prochazka ruzovym sadem, ale je to zabava. Hodiny prvni dny utekly jako voda. Zejmena prvni dnesni hodina, kdyz se nas zeptal, jestli jsme meli kafe a kdyz jsme rekli, ze ne, tak jsme sli do "students room", kde nas obslouzili studentky z English coffee course a donesli nam zdarma vyborne kafe a typicke australske susenky TimTam. Asi po dvaceti minutach jsme se vratili na hodinu a pokracovali v prijemne vyuce :) Ted sedim v nakupnim stredisku vedle skoly, kde by Hrdla, Katy a Kata nechaly nejednu vyplatu (jen abych je trosku naladila: Louis Vuitton, Mac, Lacoste, Calvin Klein, Zara a nebudu lhat, kdyz reknu desitky dalsich:)) 

A za chvili zacina dalsi a posledni hodina po ktere me vyzvedne Kuba a jdeme si zalozit ucet v bance. Jeste abych vas naladila, vcera vecer bylo v Sydney 28 stupnu a dnes se ochladilo na 24:( achjo! 

Mejte se a ozyvejte se, komentuje, styska se nam!:)

Lenďa

1 komentář:

  1. Ahoj máte pěkné články, za 5 dní už tam budeme také tak se tam možná někde potkáme :). Mějte se hezky.
    Ahoj ivetka a luda.

    OdpovědětVymazat